Termék részletek


Jameson Makers Series 3x0,2 PDD(Safe,Croze,Dog)

Raktárkészlet: 0 db
Jameson Makers Series 3x0,2 PDD(Safe,Croze,Dog)
19 000 Ft
Egységár: 31 667 Ft/l

Jameson Maker Series - A Jameson készítők kedvencei

 

Tagjai:
- Distillers Safe
- Coopers Croze
- Blenders Dog


Distillers Safe: A Makers sorozat ezen tagja a lepárlómesterek előtt tiszteleg. Bár a közvélekedés az érlelést tartja igazán fontosnak az íz kialakulásában, Brian Nation, a Jameson lepárlómestere szerint az alap párlaton is rengeteg múlik. Ennek bizonyítékául alkotta meg a The Distillers Safe Irish változatot. A jó alappárlathoz szenvedély és lélek kell. Ez a mesteri módon készült ír jól bizonyítja ezt. Ízében ott a sárgabarack, a fahéj és a dinnye aromája, jóval azelőtt, hogy a hordókba kerülne. Az érlelés persze aztán tovább mélyíti ezeket az ízeket is. "Csináltam egy whiskyt, amit aztán kombináltam egy igazi whisky-vel. Létrehozva egy italt, melyben a puha, vajas édességet és gyengéd gyümölcsös jegyeket házasítottam össze a gabona whisky megszokott ízeivel." mondta Brian Nation.

Coopers Croze: Ezt az elsősorban az amerikai piacra készülő whiskey-t Ger Buckley alkotta. Azt mondják, ő az, aki valóban mindent tud a whiskey (pontosabban a hordó) gyártásnál előforduló fafajtákról és a hozzájuk kapcsolódó égetési módokról. Az ő tudását felhasználva alkották meg a Coopers Croze whiskey-t. Az érlelésnél szűz amerikai tölgyből készült hordókat használnak, majd a végső íz kialakításához fűszeres bourbon és ibériai sherrys hordókat. Az ital egyfajta tisztelgés a kádárok előtt, hiszen sokan elfelejtik, hogy a whiskey-k végső ízének kialakulásakor milyen hatalmas szerepe van az érlelés során, a hordókból, azok faanyagából nyert íznek. Itt pedig a kádárok, mint a faanyagok ismerői, igen komoly szerepet játszottak, és játszanak ma is.

Blender Dog: Ez az ital a Jameson Whiskey Makers" sorozatába tartozik. A sorozat tagjai a gyártó elismert szakemberei által készített önálló kreációk. A Blender Dog egy whisky, amely a kézműves italgyártás művészetét ünnepli. Egy kiválóan kiegyensúlyozott, komplex whisky. Egy szinte tökéletes egyensúly a lélek (a fás jegyek), és az idő (az érlelés során elnyert édesség és fűszeresség) között. Készítője, Billy Leighton az alábbiakat mondja róla: "A harmónia és a komplexitás megteremtésére törekedtem. Olyan italt akartam létrehozni, amelynek íze tökéletesen kitölti a szájat és az orrot. Egy saját whisky-t, amely gazdag, krémes ízt ad, édes és tejkaramellás, de utat enged a tüskésebb, csípősebb fűszereknek is.

 


Térfogat: 3x0,2l
Alkoholtartalom: 43%


Szállítási idő: 1-3 nap

 

 

  • Raktárkészlet
    0 db
    Tömeg
    2 kg/db
Webáruház készítés