Termék részletek


Jim Beam Whiskey 3l / 40%

Raktárkészlet: 0 db
Jim Beam Whiskey 3l / 40%
36 700 Ft
Egységár: 12 233 Ft/l

Nincs még egy olyan Bourbon, mint a Jim Beam

 

Az eredeti „Kentucky Straight Bourbon Whiskey”-t több, mint 200 éve ugyanaz a család készíti. A világ legkedveltebb bourbonjét, amely legalább 51% kukoricából és friss, vasmentes forrásvízből áll, frissen kiégetett tölgyfahordókba töltik.
A jellegzetes, többemeletes “Rackhouse”-okban 4 év alatt érik egészen különlegessé, és így nyeri el azt a hosszú lecsengésű és változatos ízét, amely oly félreismerhetetlenné teszi.

 

 

Térfogat: 0,35l
Alkoholtartalom: 40%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

 • A Jim Beam egyike az első kukoricából készült whiskyknek.

   

  1770
  Megszületik a bourbon. Kentucky lakói először párolnak le kukorica whiskyt, melyet szenes tölgyfahordókban érlelnek. Az eredmény: az első igazi bourbon, egy borostyánszínű whisky egyedülállóan gazdag, füstös ízzel.

  1788
  A német származású farmer és molnár, Johannes Jacob Böhm, összecsomagolta a holmiját és nyugatra költözött. Egy jobb élet reményében Daniel Boones nyomdokait követve a Cumberland-hágón át Bourbon megyében, Kentucky államban telepszik le családjával.

  1795
  A kukoricából és más gabonafélékből, melyek földjén teremnek egy újfajta whisky-keveréket párol le Jacob Böhm. Böhm, aki ekkor Jacob Beamre változtatja nevét, eladja az első hordó „Old Jake Beam Sour Mash"-t. Ez a már akkor sokat dícsért nedű megtette sikertörténetének első lépését.

  1947
  T. Jeremias Beam, Jim Beam fia a James B. Beam Distilling Company elnöke lesz.

  1950
  Jacob Böhm még csak 21 éves ük-ükunokája, F. Booker Noe folytatja a családi hagyományt és egész fiatalon munkába kezd a cégnél.

  1953
  A félreismerhetetlen bourbon whiskey bársonyosan könnyű ízével oly mértékű népszerűségre tesz szert, melynek köszönhetően a Beam család egy újabb szeszfőzdét nyit Boston közelében, Kentucky államban.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Tömeg
  6 kg/db
Webáruház készítés