Termék részletek


Ardbeg 10 éves Single Malt Whisky 0,7l / 46% PDD

Raktárkészlet: 2 db
Ardbeg 10 éves Single Malt Whisky 0,7l / 46% PDD
30 150 Ft
Egységár: 43 071 Ft/l

A maláta whisky rajongók körében manapság az egyik legnépszerűbb lepárló az Ardbeg.

 

Az Ardbeg sikere az Islay szigetén készített whisky-k hagyományos, tőzeges szárítási eljárásának tudható be. Ez az elljárás adja az Islay Whiskynek az erős füstös ízt. Az Ardbeg argyll-i üzemében gyártott maláta whisky az első számú párlat a rajongókaon túl a független palackozók árlistáin és a kevert whisky gyártók keverő edényeiben is.

 

A 10 éves Ardbeg úgynevezett nem hűtött szűrési eljárással (Non Chill Filtered) palackozott whisky, ami azt jelenti, hogy az italban számos olyan - az ízek szempontjából lényeges - alkotó elem benne marad, ami a hűtött szűrés esetén elveszne. Ugyanakkor ez az eljárás az oka annak, hogy ha az ilyen whiskyhez jeget adunk, ezek az alkotóelemek kiválnak az italból és a pohár alján megjelenik egy zavaros 'valami'. Ez nem hiba, ez maga az ital, annak szerves része.

Színe aranysárga. Illatában rendkívül intenzív füstös jelleg és a maláta aromái jelennek meg. ízében fűszeres és rendkívül füstös. Édes gyümölcsök, lágy fűszerek, a kakaó és kávé jellegzetes ízérzetei is megmutatkoznak benne. Lecsengése nagyon hosszú és gazdag, melyben a kávés, füstös jegyek a meghatározóak.

 

 

Térfogat: 0,7l
Alkoholtartalom: 46%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

 

 • Űrtartalom
  0,7 l
  Alkoholtartalom 
  46 %
  Raktárkészlet
  2 db
  Tömeg
  1,6 kg/db
Webáruház készítés