Termék részletek


Green Spot Single Pot Still 0,7l / 40% PDD

Raktárkészlet: 1 db
Green Spot Single Pot Still 0,7l / 40% PDD
21 790 Ft
Egységár: 31 129 Ft/l

Green Spot

Single Pot Still Irish Whiskey

 

1806-ban Dublinban a Mitchell kereskedő család saját whiskey érlelésbe kezdett amihez csak John Jameson lepárlójában készűlt kiváló minőségű whiskey-ét használták. Saját pincéjeikben tartották a hordókat amikben érlelődtek a pompás nedűk, ami Dublin főutcáján a Grafton streeten volt.

 

Akkoriban a Mitchell kereskedésben kiürült boros, sherrys és portóis hordókat küldték át szekéren és lovaskocsin John Jameson lepárlójába, amiket miután megtültötték kitűnő minőségű párlarokkal visszaszállítottak a Grafton street-i üzletbe ahol több évi érlelés várt rájuk.

 

Napjainkban első és másod töltésű bourbon-ös és 25%-ban sherryboros hordókban érlelődik e klasszikus rézüstökben főzött pot still whiskey amit palackozás előtt házasítanak össze.

 

A Green Spot vagyis Zöld Paca nevet onnan kapta hogy színekkel jelölték a különböző ideig érlelt whiskey-ket úgy hogy foltot tettek a hordó fenekére. Az a hordó amelyiken zöld folt volt, azokban tíz évig érlelődtek a párlatok.

 

Friss gyümölcsös aromák keverednek ha megkóstoljuk ezt az italt, kimondottan könnyed, kellemesen szegfűszeges és fűszeres.

 

Térfogat: 0,7l
Alkoholtartalom: 40%

Szállítási idő: 1-3 nap

 

 • Űrtartalom
  0,7 l
  Alkoholtartalom 
  40 %
  Raktárkészlet
  1 db
  Tömeg
  1,68 kg/db
Webáruház készítés