Termék részletek


Becherovka Gyógynövény Likőr 1l / 38%

Raktárkészlet: 3 db
Becherovka Gyógynövény Likőr 1l / 38%
7 800 Ft
Egységár: 7 800 Ft/l

A Becherovka cseh ital, mely ánizzsal, fahéjjal és körülbelül 32 más gyógynövénnyel füszerrel ízesítenek.

 

1805-ben a patikus Josef Becher karlsbadi Három pacsirtához címzett fogadójában megszállt Plettenberg Mietingen gróf, aki magával hozta angol orvosát, Dr. Frobriget is. Kiderült, hogy mind az angol orvosnak, mind vendéglátójuknak, a német-cseh patikusnak szenvedélye gyógyfüvekből alkoholos kivonatok készítése.

A közös kísérletezések után, amikor Dr. Frobrig elhagyta Karlsbadot, új barátjának csak egy papírdarabkát hagyott, amelyen egy recept mellé a doktor mindössze a következő szavakat vetette: „Ez egész jónak tűnik." Hosszas próbálkozások és kísérletezgetés után Josef Bechernek sikerült elkészítenie azt a keveréket, amelyet ma Becherovkaként ismerünk.

Karlsbadból (ma Karlovy Vary) származó, zöldes-sárgás színű gyomorkeserű, azaz bitter. Általában hűtve és digestifként fogyasztják. Tonikkal kevert változatát „betonként" is ismerik (becherovka-tonic), mely csehül is betont jelent. A keleti blokk több országában is a köszvény házi kezelésére használják.

A narancshéj, fahéj, szegfűszeg és gyömbér édes illatát árasztó keverékeket zsákokba rakva egy héten keresztül áztatják alkoholban, majd a kivonatot tölgyfa hordókba öntik, ahol vízzel, borpárlattal, cukorral és egyéb adalékokkal elegyítik. Itt további 2-3 hónap érlelés után a külön tölgyfa hordókban lévő nedűket egymással összekeverik, így érik el a folyamatosan azonos minőséget.

 

 

Térfogat: 1l
Alkoholtartalom: 38%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

  • Raktárkészlet
    3 db
    Tömeg
    1,75 kg/db
Webáruház készítés