Termék részletek


Papidoux Calvados X.O. 0,7l / 40%

Raktárkészlet: 2 db
Papidoux Calvados X.O. 0,7l / 40%
11 690 Ft
Egységár: 16 700 Ft/l

Papidoux Extra Old Calvados

 

Az almafa a rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó nemzetség. Gyümölcsét akár nyersen, vagy a konyhában feldolgozva is fogyaszthatjuk. A legkitűnőbb felhasználása azonban a Normandiai almapárlat, főként kesernyésebb ízvilág jellemzi. Elkészítése nagyon hasonlít a magyar pálinkáéhoz.
A calvadost speciális desztillálással válogatott almából készítik. A nemes italt akár 100 egyedi almafajtából párolják, természetesen fanyar fajtákat is használnak a megfelelő íz eléréséhez, jellemzően háromnegyedük keserű, vagy fanyar. A leszedett gyümölcsöt préselik, a folyadékhoz élesztőgombát adnak, ezt követően párolják. Legalább 5 évig tölgyfahordóban érlelik, így az ital simább lesz. Az első ismert lepárlás a középkorban, Franciaországban történt. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredetvédett, az almából készült ital csak akkor Normandiai almapárlat, főként kesernyésebb ízvilág jellemzi.Térfogat: 0,7l
Alkoholtartalom: 40%

 

Szállítási idő: 3-5 nap

 

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

  • XO - Extra Old (rendkívül régi) - a legfiatalabb összetevő legalább hat évig érlelt, de az átlag 20 év fölött van

  • Raktárkészlet
    2 db
    Tömeg
    1,19 kg/db
Webáruház készítés