Termék részletek


Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD

Raktárkészlet: 1 db
Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD
 • Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD
 • Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD
 • Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD
 • Hennessy XO Cognac 0,7l / 40% PDD
55 400 Ft
Egységár: 79 143 Ft/l

Hennessy X.O. Papír Díszdobozban

 

Van egy másik családi hagyomány, amely végigkíséri a Hennessy történetét, és ez a Fillioux-családé: a konyakház pincemestere már a hetedik generáció óta a család tagjaiból kerül ki. Ez a hagyomány tette lehetővé, hogy a Hennessy fenntartsa termékei kiváló minőségét és továbbadja a szaktudást egyik generációról a másikra. Ma Yann Fillioux a Jas Hennessy & Co vezető pincemestere és egyben a cég ügyvezető igazgatója is. A Fillioux-család konyakházának termékeit megtekintheti itt.

 

1870-ben Maurice Hennessy állította össze a Hennessy XO-t, amely a konyakház idős párlataiból készült, kezdetben kizárólag csak a Hennessy család és baráti köre számára. Ez volt az első Extra Old (XO) konyak. 1947-ben Richard Hennessy egyik utóda tervezte meg a bámulatos, szőlőlevelekkel díszített palackot. Ez volt az első dekanterben forgalomba hozott konyak a világon, azóta kapcsolódik a fogyasztók tudatában ez a jellegzetes palackforma a konyakhoz.

A Hennessy XO több mint 100 különböző, elsőrendű termővidékekről származó borpárlatból áll. Az XO alkotóelemei a Hennessy régi párlatokból álló készletéből, a Grandes Reserves-ből kerülnek ki, melyek még a 20. század fordulóján születtek. Illata jól fejlett, jól strukturált, fűszeres, tölgy, érett gyümölcs, régi bőr és virág illatú, jól kiegyenlített, borsos és komplex ízzel.

 

 

Térfogat: 0,7l
Alkoholtartalom: 40%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

 

 • X.O. Extra Old - ez a megjelölés egy minimum 6 évig érlelt (borpárlatot) cognac-ot tartalmaz. Gyakorlatilag 6,5 év feletti érlelést jelent.

 • Űrtartalom
  0,7 l
  Alkoholtartalom 
  40 %
  Raktárkészlet
  1 db
  Tömeg
  2,4 kg/db
Webáruház készítés