Termék részletek


Elijah Craig Small Batch 0,7l / 47%

Raktárkészlet: 2 db
Elijah Craig Small Batch 0,7l / 47%
24 700 Ft
Egységár: 35 286 Ft/l

Elijah Craig tiszteletes, baptista prédikátor, pedagógus, ingatlanspekuláns, malomtulajdonos és nem mellesleg a Bourbon megalkotója volt.

 

A Bourbon létrehozása

 

Hogy hogyan alakította ki Elijah Craig a Bourbont? Ebben sajnos nem vagyunk biztosak, ugyanis rengeteg történelmi dokumentáció nem maradt fent. Egy legenda szerint felfedezése csak a véletlen műve volt. Az Elijah-malomban egyszer tűz ütött ki, ahol jónéhány fahordóban whiskey-t érleltek. A tűz a fahordókat is alaposan megperzselte. Ezután vették észre, hogy a megégett fahordó egy különleges ízt adott a benne tárolt whiskey-nek.

 

Már sosem tudjuk meg, hogy valóban így született-e meg a bourbon, viszont az biztos, hogy Elijah Craig kapta azt az elismerést, hogy ő volt a világon az első olyan gabona párlat készítő, aki szenes hordóban érlelt whiskey-t kezdett el árusítani. Ez a bourbon megszületésének elengedhetetlen története. Nagyszerű story, nemde? Most már te is tudsz valami érdekeset mesélni a következő bourbon kóstolón!

 

1934-ben a szesztilalom után Heaven Hill-ben, Kentucky államban alapítottak lepárlót két testvér 12 alkalmazottal. A második világháború során felhagytak a whiskey előállításával, áttértek a háborúban segítséget nyújtó alkohol gyártására. Csak később, 1957-et követően indult újra a termelés, de a céget ettől kezdve semmi sem tudta visszatartani a sikertől.

 

Ma a Heaven Hill a hetedik legnagyobb bourbon forgalmazó Az Egyesült Államokban. Hihetetlen, de még mindig ugyanazzal az eljárással készítik ezt a whiskey-t, ahogy Eljah Craig kifejlesztette és tökéletesítette immáron több mint 200 éve.

 


Térfogat: 0,7l
Alkoholtartalom: 47%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

 • Űrtartalom
  0,7 l
  Alkoholtartalom 
  47 %
  Raktárkészlet
  2 db
  Tömeg
  1,5 kg/db
Webáruház készítés