Termék részletek


Johnnie Walker Red Label 0,5l / 40%

Raktárkészlet: 2 db
Johnnie Walker Red Label 0,5l / 40%
5 550 Ft
Egységár: 11 100 Ft/l

A világ legnépszerűbb whisky-je!

1909 óta verhetetlenül vezeti a világ whisky eladásait!

 

1707- ben, Anglia és Skócia egyesülésekor adót vetettek ki a malátára és a maláta alapú italokra is. Így a nyilvántartással némiképp ellenőrizhetővé váltak a szeszfőzdék. Persze a dolog nem rendeződött ilyen egyszerűen. Számos jogi és kereskedelmi vita után 1823-ban a kormány rendezte az adó- és gyártási viszonyokat. Tulajdonképpen a múlt század derekára tehető a nagy hírnévre szert tett szeszfőzdék kialakulása. A legelsők között kell említeni a kilmarnocki Walker családot.

John Walker élelmiszerkereskedő volt, egy Ayrshire grófságbeli gazdálkodó fia. Az elsők között próbálkozott whiskykeveréssel. Hamarosan saját recept szerint elegyített whiskyt árult Kilmarnockban és környékén. Amikor 1857- ben meghalt, itala már egész Angliában ismert és kedvelt volt.

 

 

 

 


Térfogat : 0,5l
Alkoholtartalom: 40%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

 • A legelsők között kell említeni a kilmarnocki Walker családot. Felhasználva az egyéb párlatok gyártása és kereskedelme területén szerzett tapasztalataikat, elkezdték a különböző termelők által gyártott whiskyk keverését, hogy termékük állandó minőségű és jellegű legyen. Így született meg a Johnnie Walker whisky.

 • Űrtartalom
  0,5 l
  Alkoholtartalom 
  40 %
  Raktárkészlet
  2 db
  Tömeg
  0,86 kg/db
Webáruház készítés