Termék részletek


Johnnie Walker Red Label 0,7l / 40%

Raktárkészlet: 7 db
Johnnie Walker Red Label 0,7l / 40%
7 500 Ft
Egységár: 10 714 Ft/l

A világ legnépszerűbb whisky-je!

1909 óta verhetetlenül vezeti a világ whisky eladásait!

 

Kezdetben a skóciai pásztorok itala volt, de ők érlelés nélkül, "fehéren" itták. Az 1700-as évek utolsó évtizedeiben a whisky átkelt a tengeren, és 10-15 év alatt meghódította az amerikai földrészt is. Alig pár évtized alatt a whisky a világ egyik legismertebb és legkedveltebb italává vált. Gomba módra szaporodtak a whisky-főzdék. Az első időben természetesen a főzdék mindenféle szabályozás nélkül működtek.

John Walker élelmiszerkereskedő volt, egy Ayrshire grófságbeli gazdálkodó fia. Az elsők között próbálkozott whiskykeveréssel. Hamarosan saját recept szerint elegyített whiskyt árult Kilmarnockban és környékén. Amikor 1857- ben meghalt, itala már egész Angliában ismert és kedvelt volt.

 

 

 

 


Térfogat : 0,7l
Alkoholtartalom: 40%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

 • A legelsők között kell említeni a kilmarnocki Walker családot. Felhasználva az egyéb párlatok gyártása és kereskedelme területén szerzett tapasztalataikat, elkezdték a különböző termelők által gyártott whiskyk keverését, hogy termékük állandó minőségű és jellegű legyen. Így született meg a Johnnie Walker whisky.

 • Űrtartalom
  0,7 l
  Alkoholtartalom 
  40 %
  Raktárkészlet
  7 db
  Tömeg
  1,5 kg/db
Webáruház készítés