Termék részletek


Hubertus 0,2l / 33%

Raktárkészlet: 1 db
Hubertus 0,2l / 33%
  • Hubertus 0,2l / 33%
1 790 Ft
Egységár: 8 950 Ft/l

A St. Hubertus a vadászok védőszentjéről elnevezett klasszikus magyar likőr, mely titkos, tradicionális recept alapján készül immáron több mint 100 éve.

 

Az első magyar likőrgyártó vállalkozások a 19. századtól kezdtek nevezetessé válni. Az első likőrgyárosok gyakran egyaránt foglalkoztak borkereskedéssel, szeszfőzéssel, illetve ecetgyártással. A legrégebbi hazai ecet- és likőrgyárat Braun Lajos alapította 1839-ben. A vállalkozás hamar ismertté vált és sorra nyerte a hazai és külföldi kiállítások díjait, egyik korai oklevelüket Kossuth Lajos és gróf Batthyány Lajos is ellátta kézjegyével. Kezdetben a Braun likőr mellett már brandyt és rumot is készítettek. Braun halála után fiai vitték tovább a hagyományt és „Braun Testvérek” néven a századfordulón 80-90 munkást foglalkoztattak üzemükben. Abban az időben egyre nagyobb versenyhelyzet alakult ki és az ismert márkák mellett (például a budapesti Dréher-féle Cabinet Brandy, az esztergomi Shrank Testvérek Meggy lelke likőrje, valamint a pécsi Geiger Kálmán által gyártott Mecseki itóka) mellett is igazi hírnevet vívott ki magának saját találmányuk a Hubertus.

 

Hasonlóan legtöbb likőrtársához a készítésének receptje titkos. A likőr alapja finomszesz, legfontosabb ízanyaga pedig a narancshéjkivonat, valamint egyéb fűszerek, mint a narancsvirág és az ürömfű egyszerű illetve lepárolt kivonata. Emellett cukrot, az (egyébként zöldesbarnás) színt beállító szeszkaramellt és citromsavat tartalmaz. A likőrt 3 hónapig tölgyfahordóban érlelik, ami hozzájárul az ital jellegzetes íz-, és illatvilágához, melyet leginkább az üde narancs karakter határoz meg. Majd 33% alkoholtartalommal palackozzák.

 

 

Térfogat: 0,2l
Alkoholtartalom. 33%

 

Szállítási idő: 1-3 nap

 

A termékfotón látható szavatossági/lejárati idő nem mérvadó, mert a kiszállításra kerülő termékek mindig friss szavatosággal bírnak!

  • Raktárkészlet
    1 db
    Tömeg
    0,41 kg/db
Webáruház készítés